Ѓорѓе Андрејевиќ - Кун: „Партизани“ Прилепскиот партизански одред

Формирањето на Прилепскиот партизански одред

Повеќе
1991: Свечено доделување на 9-то септемвриски награди Трето Ноемвриската награда на Општина Прилеп

Трето Ноемвриските награди

Повеќе
1967: Мате и Тито пред офицерскиот дом Мате Волнароски

Мате Волнароски

Повеќе
Калина Попадиноска Калина Попадиноска

Калина Попадиноска

Повеќе
Љубица Аџимитреска - Бубе Љубица Аџимитреска – Бубе

Љубица Аџимитреска – Бубе

Повеќе
Коста Димефски Коста Димефски

Коста Димефски

Повеќе
Благоја Ристески – Платнар и Ферид Мухиќ... Писмо до кршниот побратим Ферид Мухиќ

Писмо до кршниот побратим Ферид Мухиќ

Повеќе
Дописна картичка, 2 јули 1928 година (Предна) Дописна картичка, 2 јули 1928 година

Вршац, 2 јули 1928 година

Повеќе
Дописна картичка, 31 јануари 1940 година (Предна) Дописна картичка, 31 јануари 1940 година

Пирот, 31 јануари 1940 година

Повеќе
© 2011/12 dbmc