80-те години од минатиот век: Лепенка за на шофершајбна од АМД Прилепец АМД „Прилепец“

АМД „Прилепец“

Повеќе
25 Август 1930: Благоја Антоски Првите автомобили во Прилеп

Првите автомобили во Прилеп

Повеќе
1925: Патот преку Плетвар Превојот Плетвар

Превојот Плетвар

Повеќе
Превојот преку Бабуна (Присадски превој) Превојот преку Бабуна

Превојот преку Бабуна

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе
© 2011/12 dbmc