3 март 1981: Молба за впишување на клубот во Регистарот на граѓански здруженија - Прилеп Планинарско друштво „Тутунски комбинат“

ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО „ТУТУНСКИ КОМБИНАТ“ – ПРИЛЕП

Повеќе
31 јули 1957: Дозвола  за вршење на падобрански скокови на име Трајко Врцкоски Трајко Врцкоски

ВЕЧНА ПОТРАГА ПО НЕБЕСНИТЕ ВИСОЧИНИ

Повеќе
1918: Германски војници играат ватерполо во базенот кај Ѓумушиц Прилепските базени

Прилепските базени…

Повеќе
20 септември 1991: „Ревија на расни љубимци “ - „Народен Глас“ Кинолошко друштво – „Прилеп“

Кинолошкото друштво – „Прилеп“

Повеќе
Годините на Првата светска војна: Германски војници се забавуваат во импровизирана куглана во Прилеп Куглањето во Прилеп

Куглањето во Прилеп…

Повеќе
1953: Членска книшка од ДТВ „Партизан“ на име Василески Живко Гимнастиката во Прилеп

Гимнастиката во Прилеп

Повеќе
1977: Членовите на моделарската секција при Аеро клуб „Прилеп“ Воздухопловно и ракетно моделарство

Воздухопловно и ракетно моделарство

Повеќе
2013: Признанија на боксерите од БК „АС“ на јубилејниот турнир во кик-бокс „Тим Зоран“ во Срумица Боксерски клуб „Ас“

Боксерскиот клуб „АС“

Повеќе
Иле Ристески... Иле Ристески

Кик боксерот Иле Ристески

Повеќе
Ноември 2012: Болдеринг во околината на Прилеп, фотографија на хрватскиот фотограф Лука Тумбача Спортско качувачки клуб „Златоврв“

Спортско качувачки клуб „Златоврв“

Повеќе