1988: Во погоните на „Елан“ Заштитна организација „Елан“

Заштитна организација за рехабилитација и вработување на ивалидизирани лица „Елан“

Повеќе
Благоја Ристески – Платнар Барбара Синадиноска Платнар: „И таму кај што не си, те наоѓам“

Барбара Синадиноска Платнар: „И таму кај што не си, те наоѓам“

Повеќе
Дваесетите години од минатиот век: Сотир Спасески сликан со свои колеги музичари Тамбурашка традиција во Прилеп

Тамбурашка традиција во Прилеп

Повеќе
7 ноември 1915: „Austrians are routed at Prilep by Allies“, „Rogue River courier“, (САД) Прилеп во странскиот печат (1915 – 1920)

Прилеп во странскиот печат (1915 – 1920)

Повеќе
1922: Домника и Кирил Думбалови Думбаловци

Думбаловци

Повеќе
Ноември 1988: „Металмонт - Сервис за земјоделска механизација“, Народен Глас Металмонт

„Слобода“ („Металмонт“)

Повеќе
Васка Циривири Васка Циривири

Васка Циривири

Повеќе
1984: Цветанка Секулоска Трпкова Цветанка Секулоска Трпкова

Цветанка Секулоска Трпкова

Повеќе
Примитивна експлоатација на мермер од каменоломот „Сивец“ Експлоатација на мермер

Експлоатација на мермер

Повеќе
1971: Анот од Стевананџиовци запален во вежба на СВОЗ... Сите во одбрана и заштита (СВОЗ)

СВОЗ (Сите Во Одбрана и Заштита)

Повеќе
Прва светска војна: Бивол сликан во воена кланица... Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Повеќе
  Сотир Шнајдерот и сопругата Марија со калфите... Семејството Бошкоски

  Семејството на Сотир Бошкоски – Шнајдерот

  Повеќе
  Димче Аџимитрески... Димче Аџимитрески

  Димче Аџимитрески

  Повеќе
  1984: Карикатура од Орде Стамболџиоски Орде Стамболџиоски

  Карикатурите на Орде Стамболџиоски….

  Повеќе
  2011: Asphodeline lutea (Базерка, Базер) Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Повеќе
  © 2011/12 dbmc