Црковно-училишната општина во дворот на црквата „Свето Благовештение“, каде што била сместена и Прилепската духовна семинарија. Прилепската духовна семинарија

Прилепската духовна семинарија

Повеќе
1965: Просветни работници од Прилеп на колективен годишен одмор на Златните песоци во Варна. Синдикалци, летувалци…

Синдикалци, летувалци…

Повеќе
„Марков Град (Варош): Стара школа отворена 1869“. Училишта во Прилепско

Училишта во Прилепско

Повеќе
Учебна 1908/09: Ученици од IV одделение Непознати училишта и генерации

Непознати училишта и генерации

Повеќе
© 2011/12 dbmc