Ноември 1988: „Металмонт - Сервис за земјоделска механизација“, Народен Глас Металмонт

„Слобода“ („Металмонт“)

Повеќе
Васка Циривири Васка Циривири

Васка Циривири

Повеќе
1984: Цветанка Секулоска Трпкова Цветанка Секулоска Трпкова

Цветанка Секулоска Трпкова

Повеќе
Примитивна експлоатација на мермер од каменоломот „Сивец“ Експлоатација на мермер

Експлоатација на мермер

Повеќе
1971: Анот од Стевананџиовци запален во вежба на СВОЗ... Сите во одбрана и заштита (СВОЗ)

СВОЗ (Сите Во Одбрана и Заштита)

Повеќе
Прва светска војна: Бивол сликан во воена кланица... Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Домашен бивол (Bubalus bubalis)
 • Повеќе
  Сотир Шнајдерот и сопругата Марија со калфите... Семејството Бошкоски

  Семејството на Сотир Бошкоски – Шнајдерот

  Повеќе
  Димче Аџимитрески... Димче Аџимитрески

  Димче Аџимитрески

  Повеќе
  1984: Карикатура од Орде Стамболџиоски Орде Стамболџиоски

  Карикатурите на Орде Стамболџиоски….

  Повеќе
  2011: Asphodeline lutea (Базерка, Базер) Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

  Повеќе
  1977: Членовите на моделарската секција при Аеро клуб „Прилеп“ Воздухопловно и ракетно моделарство

  Воздухопловно и ракетно моделарство

  Повеќе
  2009: Монашка населба од крај на IX век до последните децении на XV век Монашка населба – „Свето Преображение”, Зрзе

  Културниот комплекс „Свето Преображение”

  Повеќе
  КУД „Весели Пензионери“ КУД „Весели Пензионери“

  КУД „Весели Пензионери“

  Повеќе
  Прилепски чупи - шнајдерки... Терзискиот еснаф

  Терзискиот еснаф во Прилеп

  Повеќе
  1991: КУД „Моминок“ сликани со колеги од другите балкански земји во Ешме (Турција) КУД „Моминок“

  КУД „Моминок”

  Повеќе