Црква „Воскресение Христово“, село Беровци

Црква „Воскресение Христово“, село Беровци

Црква „Воскресение Христово“, село Беровци

Црквата „Воскресение Христово“ во Беровци е еднокорабна базилика, со полукружна апсида на источната страна. Изградена е во периодот од 1994-2001 година, кога е и осветена.

Нема Коментари

Коментирај