Настап на ВИС Прилепски Еснафи

ВИС „Прилепски еснафи“

ВИС „Прилепски еснафи“

Благоја Димески – Сафо, хармоника и синтисајзер
Ѕвонко Мирчески, кларинет;
Гоце Велкоски, ритам и соло гитара;
Никола Бучески – Буче, бас гитара;
Бранко Гегоски, тапани.

3 коментари

 • Goce Velkoski July 6, 2012

  Potocno grupata se vika” Prilepski esnef ” i datira od 1987-8 godina do den denesen. Uspesno se spravuva so site zanrovi na muzika od staroto i novoto vreme sto e dokaz za kontinuirana rabotavo site ovie godini.

  Respond
  • PSF July 8, 2012

   Гоце, дали би можеле да ни испратите некоја фотографија од вашата група?
   П.С Претпоставувам дека се работи за истиот Гоце Велкоски … :)

   Respond
 • CrnorizecHrabar July 7, 2012

  На омотот од касетата читаме дека е „Прилепски еснафи“… Затоа е поставено така. Поздрав и благодариме на комантарот!

  Respond

Коментирај