ВИС „Маркови внуци“, фотосесија од 1981...

ВИС „Маркови внуци“

ВИС „Маркови внуци“ е популарен прилепски бенд.

Во 1981 година настапувале во Суботица на фестивал, како и на голем концерт во Ваљево. Во Ваљево свиреле концерт пред 10.000 публика. Предгрупа им била познатата Белградска група „Мама Коко“, во која подоцна пееше и свиреше Дадо Топиќ.

2 коментари

 • mixajlo February 22, 2012

  Група „Маркови Внуци“:Златко Црвенко-клавијатури, Коле Буче-гитара, Кице-бас гитара, Гао-тапани, Перо Паре-вокал.

  Има две снимени песни во МРТВ, за жал немаме ние тонски запис.

  На Суботичкиот фестивал учествуваше со песната „Котлина“ и освои две Втори награди од публика и жири. Прво место го освоија од жири групата „Лачни Франц “ а прво место од публика групата „Петар и зли вуци“, и двете со по неколку снимени албуми. Трети и во двете категории беа гупата „Филм“. За жал такви беа условите за работа на групите во Македонија, а посебно ако не си Скопска група.

  Respond
  • tosho March 25, 2015

   moze nekoj da mi pomogne so kontakt od nekoj od clenovite na grupata markovi vnuci? corpus@mt.net.mk

   Respond

Коментирај