Трајче Николоски

Трајче Николоски

Трајче Николоски

Трајче Николоски е роден 1918 година во Прилеп и бил еден од учениците на Велебит Рендиќ. Завршил ликовна академија во Белград. Бил член на ДЛУМ. Добитник е на голем број на дипломи, признанија и награди за својот обемен опус.

Сликал пејсажи и портрети од природата.

Нема Коментари

Коментирај