Томе Јакимоски - Гец

Прилепски фудбалски легенди: Томе Јакимоски – Гец

Прилепски фудбалски легенди: Томе Јакимоски – Гец

Томе Јакимоски – Гец (роден 1937 година), долгогодишен фудбалер на ФК „Победа“, кој настапувал и за југословенската Б селекција. По заминувањето од „Победа“, настапувал за скопски „Вардар“. За Победа одиграл 139 натпревари и постигнал 142 гола.

Нема Коментари

Коментирај