1960/61: Сцена од претставата „Интрига и љубов“.

Народен Театар „Војдан Чернодрински“, 1960-1970

НТ „Војдан Чернодрински“, 1960-1970

Во периодот од 1960 до 1970, во одделни претстави,како статисти или во помали улоги настапиле поголем број на артисти-аматери.

Забележителни се улогите на: Сотир Маленкоски, Трајче Магдески, Илија Лашкоски, Жарко Велчески и Доти Попоска.

Нема Коментари

Коментирај