2 мај 1940: Дописна картичка испратена од Прилеп за Котор Дописна картичка, 2 мај 1940 година

Прилеп, 2 мај 1940 година

Повеќе
1991: КУД „Моминок“ сликани со колеги од другите балкански земји во Ешме (Турција) КУД „Моминок“

КУД „Моминок”

Повеќе
Александра Ацеска Александра Ацеска

Александра Ацеска

Повеќе
6 јули 1933: Сеќавања на Јордан Самарџиев, стр. 1 Сеќавања на Јордан Самарџиев, 1933 година

Сеќавања на Јордан Самарџиев,

Повеќе
Вез од јака на женска кошула од Прилепско поле, крај на XIX век Носијата во Прилепско поле

Народната носија во Прилепското Поле

Повеќе
1482: Пелагонија и Линкестида на рекострукција на географска карта од Клавдиј Птоломеј од 150 гне. печатена од италијанскиот издавач Франческо Берлинхер Прилеп и Mакедонија низ странската картографија

Прилеп и Mакедонија низ странската картографија

Повеќе
Знаменце со амблемот на ФК „Победа“. ФК „Победа“ – сувенири

ФК „Победа“ – сувенири

Повеќе
Прилепчанки на семинар за книговодителки во Отешево. Книговодители

Книговодители

Повеќе
Шеесеттите години од минатиот век. Вработени во Архивот на град Прилеп. Прилепскиот архив

Прилепскиот архив

Повеќе
2008: Улица во Прилеп... Македонија – Крстопатот на културите: Прилеп и Трескавец

„Македонија – Крстопатот на културите

Повеќе
Стоковната куќа. Стоковни куќи

Стоковни куќи

Повеќе
11.11.1991: Свечено пуштање на реновираната бензинска пумпа кај Здравствениот дом. Бензински станици

Бензински станици

Повеќе