Доктор Ѓорѓи Чкатров (1875-1923) Ѓорѓи Чкатров (1875-1923)

Д-р. Ѓорѓи Чкатров

Повеќе
Јован Шајкар (1893-1980 Јован Шајкар (1893-1980)

Д-р Јован Шајкар (оски)

Повеќе
Д-р Ѓорѓи Дудев (1905-1957) Ѓорѓи Дудев (1905 – 1957)

Д-р Ѓорѓи Дудев

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе
„Прилепското Писмо“ Уметничка литература

Уметничка литература

Повеќе
Прилепско невестинско венче од почетокот на минатиот век... Свадби

Свадби

Повеќе
„Прилеп“... Прилепски времеплов

Прилепски времеплов

Повеќе
Натписот во манастирот „Свети Архангел Михаил“ - Варош од 996 година... Пишан збор

Пишан збор

Повеќе
Јули 1918: Старата Чаршија... Старата чаршија

Старата Чаршија

Повеќе