Тито, партија, младина, акција... Изградба

Изградба

Повеќе
Александар Јанкулоски - Цане Александар Јанкулоски – Цане

Александар Јанкулоски – Цане

Повеќе
Јануари 1960: Исечок од весникот „Нова Македонија“ Спортска хроника

Спортска хроника

Повеќе
„Од пред работилницата со рабата од Славе Здравев...“ Превоз на патници и стоки

Превоз на патници и стоки

Повеќе
Примариус Д-р Христо Брашнаров Примариус Д-р Христо Брашнаров

Примариус Д-р Христо Брашнаров

Повеќе
1917: Ат - Пазар... Прилепските пазари

Прилепските пазари

Повеќе
1906: „Прилеп, престоница Краља Марка“ Прилеп низ слики

Прилеп…

Повеќе
Илустрација од книгата „Итар Пејо“ од Стале Попов Итар Пејо

За Итар Пејо…

Повеќе
1949/50: Ученици од IV одделение, сликани со учителка Спасија ОУ „Свети Климент Охридски“, генерации 1949 – 2000

ОУ „Свети Климент Охридски“, генерации 1949 – 2080

Повеќе
Спортски слет на градскиот стадион Спортски слетови

Спортски слетови

Повеќе
Ристо Калчевски Ристо Калчевски

Ристо Калчевски

Повеќе
Владимир Кусев Владимир Кусев

Владимир Кусев

Повеќе
Манастирската црква „Свети Георгиј“ во село Беловодица. Манастир „Свети Георгиј“, село Беловодица

Манастир „Свети Георгиј“, село Беловодица

Повеќе
1967 г.   Споменикот „Крале Марко„ изработен од Боро Крстевски, во 1963 година Скулпторство

Скулпторство

Повеќе
Коле Чашуле Коле Чашуле

Коле Чашуле

Повеќе