1914: Стеван Нункото, Никола Калпак, Димко Налетко, Илија Мирчевиќ, Васил Гундев и Васил Плетварец... Прилепски друштва

Прилепски друштва

Повеќе
Прва светска војна: Машко оро во Прилеп Прилепско секојдневие

Прилепско секојдневие

Повеќе
Фотографија од архивата на семејството Димкар Деца од фамилија…

НЕКОЛКУ ДЕТИНЦКИ ЗБОРОВИ

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе
Старата чаршија во годините на Првата светска војна... Градскиот саат

Градскиот саат

Повеќе
Могилата... Паркот на револуцијата – Могила

Могилата на непобедените

Повеќе
1931: Калфенско писмо година на име Трајко Петровић. Занаети

Занает

Повеќе
Годините на Првата светска војна: Турска фамилија покрај низите со тутун. Тутуни жолти отрови…

Тутунот…

Повеќе
1901: Гоце Делчев (Долу десно) на гости за Митровден, кај семејството Бабовци... Стои: Алекса Бабе.. Од лево на десно: Браќата Владо, Ицо и Ѓоре In Vino Veritas

Старите рекле: „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе
Првиот портрет на прилепско семејство од 1793 година. Семејни фотографии

Семејни фотографии

Повеќе
РК „Прилеп“ - РК „Југ“ 19:9 РК „Прилеп“

РК „Прилеп“

Повеќе