Дане Стојанов Дане Стојанов

Дане Стојанов од Крапа

Повеќе
Црква „Свети Георгиј“, село Слепче Црква „Свети Георгиј“, село Слепче

Црква „Свети Георгиј“, село Слепче

Повеќе
Дваесетите години од минатиот век: Сотир Спасе(виќ)ски сликан со свои колеги музичари Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Повеќе
Сателитска снимка на село Зрзе Зрзе

Зрзе

Повеќе
Отец Кузман Ангелески Отец Кузман Ангелески

Отец Кузман Ангелески

Повеќе
Живописот на северниот ѕид во наосот... Манастир „Свети Никола“, село Слепче – Фрескоживопис

Манастир „Свети Никола“, село Слепче – Фрескоживопис

Повеќе
Куќа во Костинци... Костинци

Костинци

Повеќе
Кривогаштани гледано од страната на Крушево... Кривогаштани

Кривогаштани

Повеќе
Манастир „Свети Никола“ во село Слепче. Манастир „Свети Никола“, село Слепче

Манастир „Свети Никола“, село Слепче

Повеќе