Прилепска невестинска касела од 1911 година. Свадбарско руво

Свадбарско руво

Повеќе
Кривогаштани гледано од страната на Крушево... Кривогаштани

Кривогаштани

Повеќе
Препис од ферманот на Аџи Ристе Логотет со кој е поставен за коџобашија... Документи

Документи

Повеќе