1953: Пјер Кресој и Елен Реми во филмот „Варвари“ Пјер Кресој – Прилепчанец по мајка

Пјер Кресој – Прилепчанец по мајка

Повеќе
Станко Павлески Станко Павлески

Скулпторот Станко Павлески

Повеќе
Експонати во Музејот за тутун... Прилепскиот музеј за тутун

Музејот за тутун

Повеќе
Рубенс Корубин... Рубенс Корубин

Рубенс Корубин

Повеќе
12 април 1893: Дописна карта од Белград, испратена во Велико Градиште (Србија) Разгледници од приватните колекции…

Разгледници од приватните колекции…

Повеќе
Ордан Петлевски Ордан Петлевски

Ордан Петлевски

Повеќе