Тихомир Ѓорѓевиќ: „Македонија“, 1918 година Тихомир Ѓорѓевиќ: „Македонија“, 1918 година

ОТПОРОТ КОН СРПСКАТА ПРОПАГАНДА ВО ПРИЛЕП И ПРИЛЕПСКО

Повеќе
Врвот Козјак. Козјак

Козјак

Повеќе
Киро Ќососки - Ќосот Киро Ќососки – Ќосот

Киро Ќосески – Ќосот

Повеќе
pe01-3 Локалитетот „Пештерица“

Локалитетот „Пештерица“

Повеќе
1961/62: Еднодневна ексурзија до Топташ. ОУ „Кире Гаврилоски – Јане“, екскурзии

ОУ „Кире Гаврилоски – Јане“, екскурзии

Повеќе
Вера Ацева Вера Ацева

Вера Ацева

Повеќе
Мирче Доне Ацев (Стојче), (1915-1943); илустрирал: академски сликар Иван Велков, 1972/73. Мирче Ацев

Мирче Ацев

Повеќе
Прилепската чета на Гога Ацев... Ѓорѓи (Гога) Ацев

Ѓорѓи (Гога) Ацев – Срцето

Повеќе
Петар Ацев

Петар Ацев

Повеќе
Војводата Мирче Ацев сликан во Софија... Мирче Ацев Оровчанец

Мирче Ацев Оровчанец

Повеќе
Црква „Свети Димитриј“ во село Ореовец. Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Повеќе
Прилепско невестинско венче од почетокот на минатиот век... Свадби

Свадби

Повеќе