30те години од минатиот век: Прилепски манги пред кино реклами... Прилепските кина

Прилепските кина…

Повеќе
1961: Дарко Дамески во филмот „Мирно лето“ Дарко Дамески

Дарко Дамески

Повеќе
1918: Новогодишна театарска претстава на француската војска во поранешната германска воена болница - 210 во Прилеп Аматерски театар

Аматерски театар

Повеќе
1961: Илија Милчин и Дарко Дамески и во филмот „Мирно лето“ Илија Милчин

Илија Милчин

Повеќе
18 февруари 1950: Сцена од „Кир Јања“, првата претстава во НТ „Војдан Чернодрински“. Народен Театар „Војдан Чернодрински“, 1950-1955

5 ГОДИНИ ГРАДСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО ПРИЛЕП 1950-1955

Повеќе