1917: 12 ansichten von land und leute Mazedoniens (12 слики од земјата и луѓето од  Македонија) Слики од земјата и луѓето од Македонија, 1917 година

12 ansichten von land und leute Mazedoniens

Повеќе
2009: Podarcis tauricus (Степска гуштерица) сликана во околината на Трескавец Podarcis tauricus (Степска гуштерица, Кримски гуштер)

Podarcis tauricus (Степска гуштерица, Кримски гуштер)

Повеќе
1482: Пелагонија и Линкестида на рекострукција на географска карта од Клавдиј Птоломеј од 150 гне. печатена од италијанскиот издавач Франческо Берлинхер Прилеп и Mакедонија низ странската картографија

Прилеп и Mакедонија низ странската картографија

Повеќе
Кралот Персеј... Кралот Персеј

Кралот Персеј

Повеќе
12 април 1893: Дописна карта од Белград, испратена во Велико Градиште (Србија) Разгледници од приватните колекции…

Разгледници од приватните колекции…

Повеќе
Орде Иваноски Орде Иваноски

Д-р Орде Иваноски

Повеќе
Стеван Иваноски - Абаче Стеван Иваноски – Абаче

Стеван Иваноски – Абаче

Повеќе
Црква „Света Троица“, село Подвис. Црква „Света Троица“, село Подвис

Црква „Света Троица“, село Подвис

Повеќе
1934: СК Хајдук од Прилеп СК „Хајдук“

СК „Хајдук“

Повеќе