1953: Пјер Кресој и Елен Реми во филмот „Варвари“ Пјер Кресој – Прилепчанец по мајка

Пјер Кресој – Прилепчанец по мајка

Повеќе
2011: Asphodeline lutea (Базерка, Базер) Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

Повеќе
Марио Падрони Марио Падрони

Марио Падрони

Повеќе
2012: Петар Муличкоски Петар Муличкоски

Петар Муличкоски

Повеќе
Кралот Персеј... Кралот Персеј

Кралот Персеј

Повеќе
Џовани Паси сликан со своите соборци... Џовани Паси

Џовани Паси

Повеќе
Ристо Лозаноски Ристо Лозаноски

Ристо Лозаноски

Повеќе
Борко Лазески: „11 октомври“, акрилик во Музејот 11 Октомври, Прилеп. Борко Лазески

Борко Лазески

Повеќе
Александар Ристески - Шулц Александар Ристески – Шулц

Александар Ристески-Шулц

Повеќе
Александар Јанкулоски - Цане Александар Јанкулоски – Цане

Александар Јанкулоски – Цане

Повеќе
Коле Чашуле Коле Чашуле

Коле Чашуле

Повеќе
1970: Пеце Атанасоски заедно со КУД „Мирче Ацев“ на гостување во Белгија... Пеце Атанасоски

Петре Василев Атанасоски

Повеќе
Список на пристигнати патници од Македонија во Њујорк на ден 30 Април 1905 година... Шетани луѓе

Шетани луѓе

Повеќе
Дочек на нова година 1959 во домашна атмосфера - Чаловци,Кајџановци и Аговци Чаловци

Чаловци

Повеќе
Влезницата од првиот меѓународен натпревар на ФК Победа во самостојна Македонија. Фудбалски влезници

Фудбалски влезници

Повеќе