8 септември 1991: Градоначалникот Илија Димоски - Шаторот гласа на референдумот за независна Македонија Референдум 91′ – Општина Прилеп

Референдум 91′ – Општина Прилеп

Повеќе
Септември 1991: Сервис „Димче Бањарот“ МИП „Димче Бањарот“

МИП „Димче Бањарот“

Повеќе
Воена церемонија на Централните сили во Прилеп... Висока и ниска политика

Висока и ниска политика

Повеќе
Свечено полагање на пионерска заклетва... Титови пионери

Сојузот на пионери на Југославија

Повеќе
1917: Беловодица... Беловодица

Беловодица

Повеќе
Нада Гешоска... Нада Гешоска

Нада Гешоска

Повеќе
Илија Димоски - Шаторо во својот кабинет, 1991... Илија Димоски – Шаторо

Илија Димоски – Шаторо

Повеќе
8 ноември 1992 година... Полагање свечена обврска на војниците од прилепскиот гарнизон на АРМ АРМ

Армија на Република Македонија

Повеќе
2011 година... Славчо Ковилоски - „Синот на кралот“  Проза и поезија

Проза и поезија

Повеќе
Могилата... Паркот на револуцијата – Могила

Могилата на непобедените

Повеќе