1919: Далматински доселеници во Прилепско... Српската колонизација во прилепско

AГРАРНА РЕФОРМА

Повеќе
1965: ФК „Козара“ од Заполжани ФК „Козара“, Заполжани

ФК „Козара“, Заполжани

Повеќе
Црква „Свети Атанасиј“, село Заполжани. Црква „Свети Атанасиј“, село Заполжани

Црква „Свети Атанасиј“, село Заполжани

Повеќе
Петар Велески... Петар Велески

Петар Велески

Повеќе
Jozef Obrebski: Задушница во Заполжани, 1930/31... Заполжани

Заполжани

Повеќе