Прва светска војна: „Македонец со магариња“ - Дрвар од прилепско Шумарство

ШУМАРСТВО

Повеќе
Прилепското вештачко езеро... Прилепското езеро

Прилепското езеро

Повеќе
1901: Гоце Делчев (Долу десно) на гости за Митровден, кај семејството Бабовци... Стои: Алекса Бабе.. Од лево на десно: Браќата Владо, Ицо и Ѓоре In Vino Veritas

Старите рекле: „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.

Повеќе