Ил.1: Сателитска снимка од Маркови Кули и приближна позиција на локациите од текстот Цртежи на карпи на локалитетот Маркови кули

Цртежи на карпа на локалитетот Маркови кули

Повеќе
1938: Туристичка брошура „Прилеп и Марковград“ Прилеп и Марков град

ПРИЛЕП И МАРКОВ ГРАД

Повеќе
1967: Кирил Бисеркоски Кирил Бисеркоски

Кирил Бисеркоски

Повеќе
Ѓорѓе Андрејевиќ - Кун: „Партизани“ Прилепскиот партизански одред

Формирањето на Прилепскиот партизански одред

Повеќе
Калина Попадиноска Калина Попадиноска

Калина Попадиноска

Повеќе
1918: Самарџиска работилница во Прилеп... Самарџиски еснаф

Самарџиски занает

Повеќе
1951: Бисерковци... Бисерковци

Бисерковци од Варош…

Повеќе
Андреј Л’вович Чаговцов Архиепископ Арсениј (Чаговцов)

Архиепископ Арсениј (Чаговцов)

Повеќе
Кантарос од локалитетот Поткули, Варош, III век пред нашата ера. Локалитетот „Поткули – Варош“

Локалитетот „Поткули – Варош“

Повеќе
1961/62: Милан Башески - Баше со соучениците од III одделение при ОУ „Свети Климент Охридски“ во Варош. ОУ „Свети Климент Охридски“, Варош

ОУ „Свети Климент Охридски“, Варош

Повеќе
„Марков Град (Варош): Стара школа отворена 1869“. Училишта во Прилепско

Училишта во Прилепско

Повеќе
Фреска над влезот во црквата во манастирот Архангел Михаил... Манастир „Свети Архангел Михаил“ во Варош – Фрескоживопис

Манастир „Свети Архангел Михаил“ во Варош – Фрескоживопис

Повеќе