„Соколска застава“ Соколското друштво

Соколското друштво

Повеќе
Борка Талески Борка Талески

Борка Петров Талески

Повеќе
Блаже Конески Блаже Конески

Блаже Конески

Повеќе
10 февруари 1913: Разгледница од Прилеп испратена во с. Селевац, Смедеревска Паланка (Србија) Разгледници од Прилеп

ГАЛЕРИЈА: Разгледници од Прилеп

Повеќе
Илија Кавкалески Илија Кавкалески

Илија Кавкалески

Повеќе
Илија Николовски - Луј Илија Николовски – Луј

Илија Николовски-Луј

Повеќе
Лазар Ристовски Лазар Ристовски

Лазар Ристовски

Повеќе
Марко Цепенков... Марко Цепенков

Марко Цепенков

Повеќе
1931: Прилепска соколска музика под диригентство на капелникот Ѓорѓи Шабанче... Ѓорѓи Шабаноски – Даскалот

Ѓорѓи Шабаноски – Шабанче, Даскалот

Повеќе
Трајче Николоски Трајче Николоски

Трајче Николоски

Повеќе
Новиот Завет - Санкт Петербург - 1897 год. Низ приватните библиотеки

Приватни библиотеки

Повеќе
Знаменце од РК „Тутунски Комбинат“ РК „Тутунски Комбинат“

РК „Тутунски Комбинат“

Повеќе
Кирил Гегоски - Гегата Кирил Гегоски – Гегата

Кирил Гегоски – Гегата

Повеќе
Прота Павле Наумоски Прота Павле Наумоски

Протоерејот Павле Наумоски

Повеќе