Црква „Свети Димитриј“ во село Ореовец.

Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Црквата „Свети Димитриј“ во село Ореовец е еднокорабна градба со полуобличест свод, а на источната страна завршува со полукружна апсида. Подигната и живописана е во 1874 година.

Нема Коментари

Коментирај