Стефан Кафкалески - Кафкале

Стефан Кафкалески – Кафкале

Стефан Кафкалески – Кафкале е роден во Прилеп во 1929 година. Има завршено Ликовна академија во Меѓународниот ликовен центар во Париз во 1969 година. Сликал со акварел, масло наплатно, а се занимавал и со вајарство и мозаици.

Користел материјал од прилепски мермер и венецијанско стакло.

Нема Коментари

Коментирај