РК „Партизан“ составен од прилепските гимназијалци, првак на градската ракометна лига, 1956 и 1957...

РК „Партизан“

РК „Партизан“ е зачетникот на ракометната игра во Прилеп и бил составен од прилепските гимназијалци. РК „Партизан“ бил првак на градската ракометна лига во 1956 и 1957 година.

Во сезоната 1958/59 година, во Скопје ги играа квалификациите за влегување во Републичката лига. За РК „Партизан“ настапувале: Бранко Иваноски-Цефио, Димитар Георгиески-Мингиро, Коста Бошкоски-Аљата, Александар Чупетрески, Живко Костоски, Круме Митрикески, Илија Петрески, Кире Алимаскоски и Димитар Станкоски-Гаро.

Нема Коментари

Коментирај