Стр.1

Рилско четириевангелие

Рилското четириевангелие напишано во 1361 година е донирано во Народната библиотека во Софија од прилепчанецот Никола Кондов во 1897 година.

Денес се наоѓа во Националната библиотека „Свети Кирил и Методиј“ во Софија.

Нема Коментари

Коментирај