Прилепски рибари...

Рибари

Рибари

2 коментари

 • Катица April 23, 2012

  На втората слика рибарот со сомовите на Вардар е Стеван Димовски -Гешо, иницијатор и еден од оснивачите на прилепското риболовно друштво ,,Мамец,,. Прв го донесол блинкерот во Прилеп и го развил спортскиот риболов.
  Роден е во Прилеп 1925год а починат е во 1984год.

  Respond
 • PSF April 23, 2012

  Благодарам многу…

  Respond

Коментирај