Стр. 1

„Рашта“ (Марко на Косову закасни)

„Рашта“ (Марко на Косову закасни) во ЈУ стрип магазинот „SPUNK“ бр.11 од 1981 година

Стрипот е цртан по сценарио на Тоза Обрадовиќ, а цртежот е на Бане Керац.

Оригиналната последна страница е подложена на цензура бидејќи го расипува „Ликот и делото“ на Крал Марко, а на нејзино место е додадена нова сцена, која нема врска со оригиналната приказна од сценариото на стрипот, во која Марко се наоѓа над римејкот од сликата „Косовска девојка“ и се жали себеси.

Нема Коментари

Коментирај