Петре Николоски

Петре Николоски

Петре Николоски е роден 1959 година во Прилеп. Дипломирал на Факултетот за применети уметности во Белград, отсек скулптура, а во 1989 година магистрирал на истиот. Живее и работи во Велика Британија.

Селектирани самостојни изложби реализирал во: Панчево, Мосраз, Рединг, Тасманија, Ланкашир, Лидс, Скопје… Во 1993 година, на Венециското биенале бил претставник на Македонија.

Нема Коментари

Коментирај