Параклис „Свети Трифун“, Склештен мост.

Параклис „Свети Трифун“, Склештен мост

Параклис „Свети Трифун“, Склештен мост

Параклисот „Свети Трифун“ се наоѓа на местото викано „Склештен мост“, на патот кој води во месноста „Маркова чешма“. Параклисот е изграден од благочестивите христијани, кои имаат лозја во околината и кои се собираат на денот кога Црквата го слави денот на маченикот, кога се прережува славски колач, се осветува вода и се закројуваат лозјата.

Нема Коментари

Коментирај