Творби од споменарот на Виолета Беличанец 1951/52 година

Споменарот на Виолета Беличанец 1951/52 година

Повеќе
Ученици при прилепската гимназија...

Петар Жешков

Петар Жешков

Повеќе
Проф. д-р академик Петар Жешков

„Кон афирмација како конструктор“

ЗАПИС ЗА ЕДЕН МЛАДЕШКИ НАПОР

КОН АФИРМАЦИЈА КАКО КОНСТРУКТОР

Повеќе
„Кон афирмација како конструктор“

„Зима во прилепската зоолошка градина“

ЗИМА ВО ПРИЛЕПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА

Повеќе
„Зима во прилепската зоолошка градина“

Прилепски легенди: Милан Швацов – Дроња

Милан Дроња

Повеќе
Милан Швацов - Дроња сликан со својот Ford...

Куглањето во Прилеп

Куглањето во Прилеп…

Повеќе
Годините на Првата светска војна: Германски војници се забавуваат во импровизирана куглана во Прилеп