Прилепски чупи

Прилепски чупи

Повеќе
1915: Чупе во група на бегалци од прилепските „србомански“ села, кои се повлекувале заедно со српската војска...

РК „Прилеп“

РК „Прилеп“

Повеќе
РК „Прилеп“ - РК „Југ“ 19:9

РК „Тутунски Комбинат“

РК „Тутунски Комбинат“

Повеќе
Знаменце од РК „Тутунски Комбинат“

Ракометната екипа на воените лица

Ракометната екипа на воените лица

Повеќе
1959: Ракометната екипа на воените лица при Гарнизонот во Прилеп...

РК „Партизан“

РК „Партизан“

Повеќе
РК „Партизан“ составен од прилепските гимназијалци, првак на градската ракометна лига, 1956 и 1957...

Илија Кондов – Даскалот

Илија Кондов – Даскалот

Повеќе
Илија Кондов – Даскалот: „Ловење пеперутки“