Манастир „Свето Преображение“,Зрзе – Фрескоживопис

Манастир „Свето Преображение“, село Зрзе – Фрескоживопис

Повеќе
Западната фасада (1368-1369 г.)... Фреска: Преображение Христово

Манастир „Свети Илија“, село Мелница

Манастир „Свети Илија“, село Мелница

Повеќе
Манастир „Свети Илија“, село Мелница.

Лениште

Лениште

Повеќе
Прва светска војна: Лениште

Рајата во Прилепско

ФОТОГАЛЕРИЈА: Рајата во Прилепско

Повеќе
1917: Селски двор во прилепско...

Манастир „Свети Никола“, село Слепче

Манастир „Свети Никола“, село Слепче

Повеќе
Манастир „Свети Никола“ во село Слепче.

Црква „Свети Никола“ во Варош

Црква „Свети Никола“ во Варош

Повеќе
1924: „Црква Светог Никола код Прилепа“