Благоја Богески

Благоја Богески

Повеќе
Благоја Богески

Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин

Повеќе
Црква „Свети Атанасиј“, село Никодин.

Манастир „Свети Никола“, село Манастир

Манастир „Свети Никола“, село Манастир

Повеќе
2011: Влезот во Манастирот Свети Никола во село Манастир...

Прва светска војна

ПОЧЕТОКОТ…

Повеќе
11 август 1917: Бугарскиот принц Борис (четврти), генерал-полковник Никола Жеков (шести) и високи офицери на Централните сили сликани во Прилеп

Небото над Прилеп, 1916/18 година

1915 година…

Повеќе
1917: Авионскиот ескадрон JASTA 25 главно составен од авионите Roland D.IIа распореден во базата во Канатларци.  Првиот авион лево му припаѓа на асот Gerhard Fieseler

Канатларци

Канатларци

Повеќе
Сателитска снимка на Канатларци...