Општински фудбалски сојуз

Општинскиот фудбалски сојуз – Прилеп

Повеќе
1965: Лого на Општинскиот фудбалски сојуз

ВИС „Пет мучачоси“

ПЕТМИНАТА МУЧАЧОСИ

Повеќе
ВИС „Пет мучачоси“

Јордан Тодоровски – Шемко

ЈОРДАН ТОДОРОВСКИ ШЕМКО
(првоборец, учесник во НОБ од 1941 година, политичар)

Повеќе
Од семејниот албум на Шемкоски.

Репертоар на тон кино „Занатски дом“ 1935/40

Репертоар на филмови прикажани во тон кино „Занатски дом“

Повеќе
Јули 1935: Плакат со проекции во тон кино „Занатски дом“

„Црномурестиот бунтовник“: Интервју со Рожерио Оливеира

ЦРНОМУРЕСТИОТ БУНТОВНИК

Повеќе
Жилсон и Оливеира со „газда Кице“

Женската хазена екипа при СК Прилеп

Играта „Хазена

Повеќе
1943: Женската хазена екипа при СК Прилеп