Грбот на ВМОРО

Михаил Попев

Михаил Попев е македонски револуционер, деец на Внатрешната македонско-одринска револуционерна организација.

Михаил Попев е роден во Прилеп. Станал член на Прилепскиот околиски комитет на ВМОРО од есента 1907 година. Во септември 1910 година, за време на обезоружителната акција на Младотурците, бил уапсен заедно со Петар Ацев, Алекси Колиштрков и други дејци на ВМОРО.

Нема Коментари

Коментирај