Манастирската црква „Свети Георгиј“ во село Беловодица.

Манастир „Свети Георгиј“, село Беловодица

Манастир „Свети Георгиј“, село Беловодица

Манастирската црква „Свети Георгиј“ кај село Беловодица е осветена на 27 јули 1980 година од Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Повардарски Гаврил, кој во тоа време бил администратор Преспанско-битолски.

Нема Коментари

Коментирај