Коста Смилески

Коста Смилески

Коста Смилески

Коста Смилески (1939-1995), деец на Македонската народна музика.

Долгогодишен професор по музичко образование во ОУ „Добре Јованоски“. За МРТВ остави безброј снимки и е еден од најдобрите флејтисти во Македонија.

Коста Смилески почина во 1995 година.

Нема Коментари

Коментирај