Тошо Цветанов: „Јунакот, ламјата и златното јаболко“

Јунакот, ламјата и златното јаболко

„Јунакот, ламјата и златното јаболко“ (Юнака, ламята и златната ябълка) е краток стрип создаден од бугарскиот уметник Тошо Цветанов во издание на бугарската стрип-ревија „Дъга“ (Виножито), кој се појавил неколку пати во периодот од 1982 до 1985 година.

Нема Коментари

Коментирај