Јован Шајкар (1893-1980

Јован Шајкар (1893-1980)

Д-р Јован Шајкар (оски) (1893-1980), како стипендист на Кралството СХС, во 1920 година заминал во Монпеље, Франција, каде што дипломирал на медицинскиот факултет. Потоа, 2,5 години се едуцирал по урологија и мала хирургија во Париз. Работел 15 години во Прилеп како прв уролог и хирург.

Починал во 1980 година во Белград.

Нема Коментари

Коментирај