Ипче Ахмедоски

Ипче Ахмедоски

Ипче Ахмедоски е роден на 6 јануари 1966 година во Прилеп.

По потекло е од Лажани. Помлад брат е на пејачот Јашар Ахмедоски. Како момче заминува во Белград, каде што ја започнува својата музичка кариера. Благодарение на неговиот извонреден глас, набрзо неговите песни стануваат популарни кај помладата генерација во цела Југославија.

Неговиот живот ненадејно е прекинат на 30 јули 1994 година, кај местото Шопиќи близу Лазаревац, кога неговото возило се судира со камион.

Дискографија:

Била си девојчица година мојих (1986)
Ниси више у старој улици (1987)
Чинио сам чуда (1990)
Луда девојка (1992)
Циганске душе (1993)

Нема Коментари

Коментирај