Илија Василески - Тиндилот

Илија Василески – Тиндилот

Илија Василески – Тиндилот , борец на Петтата прилепска бригада, загинал на 28 август 1944 година, во борба со бугарската окупаторска војска кај село Здуње, Македонски Брод.

Нема Коментари

Коментирај