Прилепски фудбалски легенди: Илија Соколоски

Прилепски фудбалски легенди: Илија Соколоски

Прилепски фудбалски легенди: Илија Соколоски

Илија Соколоски е роден во 1928 година. Во 1943 година, на 15-годишна возраст почнал да настапува за СД „Прилеп“.

Илија е фудбалер со најдолг спортски стаж во историјата на Прилеп – 25 години. За ФК „Победа“ одиграл 124 натпревари и постигнал 78 гола. Во 1952/53 година на 41 натпревар постигнал дури 42 гола.

Нема Коментари

Коментирај