Илија Кавкалески

Илија Кавкалески

Илија Кавкалески е роден во 1932 година во Прилеп.

Завршил училиште за применета уметност во Скопје и академија за применета уметност во Белград, каде дипломирал сликарство во 1957 година. Извесно време работел како реставратор во Музејот во Прилеп. Член е на ДЛУМ.

1 коментар

  • olgica todoroska February 10, 2014

    Mojot sakan cicko Ilija Kavkaleski..umetnik za respekt i pocit…cel svoj zivot go posveti na umetnosta…go sakame…

    Respond

Коментирај